“Pogled ispunjen ljepotom“ 10. Likovna kolonija u Kladnju

Ove godine kolonije je tematska, umjetnici će slikati motive iz bogatog prirodno-historijeskog i graditeljskog naslijeđa općine Kladanj

0
95

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod“ Vas poziva na Likovnu koloniju “Pogled ispunjen ljepotom“ koja će se održati od 12. do 14.avgusta 2022.godine u prelijepom prirodnom ambijentu, ispod planine Konjuh na lokalitetu HOTEL “Muška voda“ Kladanj.

Projektom želimo nastaviti kontinuitet održavanja tradicionalne Likovne kolonije Kladanj od 2014. godine kada je održana prva kolonija.

Ove godine kolonije je tematska, umjetnici će slikati motive iz bogatog prirodno-historijeskog i graditeljskog naslijeđa općine Kladanj.

U okviru projekta planirano je i organizovanje radionice sa mladima i umjetnicima na temu “Volim svoj grad“, radionica je sadržaj kojim će se 10. Likovna kolonija koja ove godine ima međunarodni karakter završiti. (učešće umjetnika iz Italije)

Projekat je podržan od Fondacije Tuzlanske zajednice – iz fonda “Volim svoj grad“, u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost“ koji se na području Tuzlanskog kantona provodi uz podršku USAID-a u okviru programa Snaga Lokalnog.

Također, podršku projektu je pružila općina Kladanj kao i kladanjska udruženja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here