Podžić: Najrigoroznije ćemo kazniti vojnike koji su pjevali nacionalističke pjesme

0
581

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić najavio je da će pripadnici Oružanih snaga (OŠ) koji su pjevali srpske nacionalističke pjesme, a o čemu je sačinjen videosnimak dostupan na internetu, biti “rigorozno kažnjeni”.

“To ne ide tako brzo, jer imamo tačne propise ko sve treba provesti istragu, tako da to kratko traje. Ali ćemo svakako tražiti najrigoroznije mjere za rušenje discipline i ugleda pripadnika Oružanih snaga. Očekujem da će me već u četvrtak ujutro o nekim stvarima izvijestiti i generalni inspektor i komandant jedinice. A vidjet ćemo dalje koliko brzo ćemo uspjeti to da sankcionišemo”, kazao je Podžić za Radio Slobodna Evropa.

Upitan šta podrazumijevaju rigorozne mjere, Podžić je odgovorio da će tražiti najrigoroznije mjere koje zakon dozvoljava kada bude imao sve činjenice.

Ministar odbrane Sifet Podžić se u intervjuu osvrnuo i na utiske sa sastanka zamjenika šefova misija s NATO komitetom u Briselu održanog 9. marta.

“Ključni fokus je bio na intenziviranju saradnje s NATO-om, ali je razgovarano i o implementaciji Programa reformi Bosne i Hercegovine. Na ovim sastancima ministrica vanjskih poslova, koja je predvodila delegaciju BiH, se fokusirala na političke aspekte Programa reformi, dok sam ja bio dominantno fokusiran na pitanja iz oblasti odbrane, u kontekstu implementacije programa odbrane, kao i plana modernizacije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao jednog od segmenata tog programa”, naveo je Podžić. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here