Podršku porodici ubijene Amre Kahrimanović dali i zatvorenici: Dugo je nasilan, ima “prijatelje na vrhu”

Ispod svake časti je ubiti nedužnu osobu! – poručili su zatvorenici KPZ Orašje
Ubistvo, Elvis Custendil_Amra Kahrimanovic_Tuzča
(Elvis Ćustendil ispalio je u Amru Kahrimanović (mala slika) 17 metaka od kojih je pogodilo osam – Foto: Internet)

Amru Kahrimanović hicima iz službenog pištolja prošle sedmice usmrtio je policijski inspektor Elvis Ćustendil, koji je nakon toga uhapšen. Kantonalni sud Tuzla mu je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Svoju podršku porodici Kahrimanović pružili su i zatvorenici Kazneno-popravnog zavoda u Orašju koji su poslali pismo sa ciljem da dođe do javnosti, piše Crna hronika.

(Pismo zatvorenika iz KPZ Orašje s podrškom porodici Kahrimanović – Foto: Crna hronika)

Kako kažu zatvorenici, policajac Elvis Ćustendil je odavno njima poznat po nasilnom ponašanju i po tome da se protiv ovog policijskog službenika nikad nije mogla zaprimit prijava jer je imao “prijatelje na vrhu”.

Ubica Elvis Ćustendil nama je poznat kao nasilan već dugi niz godina i protiv ovog lica se nikada nije mogla podnijeti bilo kakva prijava jer je imao zaštitu kako pojedinih kolega iz Unutrašnje kontrole tako je imao i zaštitu Tužilaštva Tuzlanskog kantona od pojedinih tužioca“, navode u pismu zatvorenici iz Orašja.

Elvisu Ćustendilu Tužilaštvo TK odredilo je pritvor, a brani ga advokat Damir Hećimović.

Prema nezvaničnim informacijama, od trenutka kada je počinio zločin i uhapšen, Ćustendil ponavlja da ne zna šta mu se dogodilo i zbog čega je pucao u Amru Kahrimanović.

“Odbija da jede i samo plače, jako je uznemiren”, informacija je anonimnog izvora iz KPZ Tuzla u čijoj pritvorskoj jedinici se trenutno nalazi Ćustendil, koji dodaje da medicinsko osoblje Doma zdravlja povremeno dolazi u pritvorsku jedinicu i Ćustendilu daje umirujuća sredstva.

Iz drugog, pak, izvora doznajemo da o Ćustendilovoj psihičkoj stabilnosti nadležni u MUP-u TK iznose netačne tvrdnje, jer je poznato da mu je zbog problema te vrste već duže otvoren zdravstveni karton u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi.

Znalo se to, dakle, i u vrijeme kada je u kafeu “Sydney” u Tržnom centru na Sjenjaku u Tuzli, 7. februara, bez ikakvog razloga i povoda pištoljem usmrtio nevinu vlasnicu ugostiteljskog objekta, Amru Kahrimanović. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *