Podrška radu Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

Pokrenuti projekat saradnje sa UKC-om Tuzla, uz podršku Vlade TK, te Kuwajta, rezultirat će izgradnjom Roditeljske kuće

0
113
Predstavnici Udruženja na sastanku s predstavnicima Vlade TK (Press TK)

Članovi Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ iz Tuzle, tokom posjete Vladi TK, prezentovalo je svoj rad i aktivnosti.

Bila je to prilika da se najavi polaganje kamena temeljca za „Roditeljsku kuću“ u krugu Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.

Direktor Udruženja Fikret Kubat i koordinatorica Atifa Buldić Bešić ovom su prilikom govorili o angažmanu Udruženja kao psiho-socijalne podrške ne samo oboljeloj djeci nego i članovima porodice i medicinskom osoblju.

Pokrenuti projekat saradnje sa UKC-om Tuzla, uz podršku resornih ministarstava i Vlade TK, koja je izdvojila 50.000 KM, te uz finansijsku podršku Kuvajta, koji je donirao 800.000 KM, rezultirat će izgradnjom Roditeljske kuće, rečeno je ovom prilikom.

Bit će to mjesto na kojem će djeca oboljela od raka i njihove porodice imati kontinuirani smještaj za vrijeme liječenja na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti, a koji dolaze da područja cijelog Tuzlanskog kantona i pripadajućih regija –  naglasio je direktor Kubat.

Govoreći o načinu i konceptu na koji funkcioniše Udruženje, Kubat je naglasio važnost inicijative da se što više lokalnih zajednica putem tzv. granta uključi u finansiranje ovakvog vida pomoći djeci oboljeloj od raka, rečeno je, među ostalim, na današnjem sastanku u Vladi TK. (Press TK)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here