Pomoćnik generalnog sekretara UN-a u posjeti BiH

Miroslav Jenča, pomoćnik generalnog sekretara za politička pitanja i poslove izgradnje mira i mirovnih operacija, boravi u BiH od 19. do 22. oktobra

0
225
Miroslav Jenča, boravi u BiH od 19. do 22. oktobra

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) za politička pitanja Miroslav Jenča boravi ove sedmice u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini tokom koje će se sastati s državnim rukovodstvom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Ureda glasnogovornika generalnog sekretara UN-a saopšteno je da će pomoćnik generalnog sekretara Antonia Guterresa za Evropu, centralnu Aziju i Ameriku boraviti u BiH od 19. do 22. oktobra.

-Pomoćnik generalnog sekretara za politička pitanja i poslove izgradnje mira i mirovnih operacija boravi u BiH od 19. do 22. oktobra kako bi se susreo s predstavnicima vlasti, političkim liderima, predstavnicima civilnog društva i članovima međunarodne zajednice kako bi stekli bolje razumijevanje razvoja i izgleda u zemlji, navodi se u saopštenju Ureda glasnogovornika generalnog sekretara UN-a.

U saopštenju se dodaje da Jenča namjerava “ponoviti poruku generalnog sekretara u znak podrške dijalogu, izgradnji povjerenja i društvenoj koheziji u Bosni i Hercegovini i regionu”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here