Podignuta optužnica protiv Tuzlaka zbog prijetnji Lars Gunaru Wigemarku i Gordani Tadić

1
276

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu za ugrožavanje osoba pod međunarodnom pravnom zaštitom i napad na službenu osobu institucija BiH u vršenju poslova sigurnosti.
Optužnica se odnosi na prijetnje napadom na život i sigurnost nekadašnjeg šefa Misije EU u BiH, Lars Gunar Wigemarka, i glavne tužiteljice Gordane Tadić.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Petrović Ranka, rođenog 1990. godine u Tuzli, nastanjen u Tuzli.

Optuženi se tereti da je, tokom mjeseca marta 2019. godine, putem izjava na internet portalu, sa internet adrese koju je koristio, uputio ozbiljne prijetnje za život osobe pod međunarodnom pravnom zaštitom, šefa Misije EU u BiH, Lars Gunar Wigemarka, kao i da je uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na njezino ubojstvo, što je kod navedenih izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH. (tl)

1 komentar

  1. Bravo za tužilaštvo.!!!!
    Mogu misliti kako će brzo riješiti ukradenih 11 miliona za registratore ops maline.
    Otkuda im pamet da uhite Ranka koji se zapravo nije krio. !!!!
    Ludilo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here