Podignuta optužnica protiv Jaceka Andrzeya Zawitowskoga za napad na policajca

Optuženi se tereti da je napao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnost BiH

tuzilastvo bih podiglo otuznicu protiv Jaceka Andrzeya Zawitowskoga koji je u migrantskom centru usivak napao policajca
Tužilaštvo BiH (Foto: Arhiva)

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jaceka Andrzeya Zawitowskog, rođenog 1985. godine u Poljskoj, državljanina Poljske, privremeno boravio u Migrantskom centru Ušivak, Hadžići, nalazi se u pritvoru.

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je 5. septembra, nakon što je u alkoholiziranom stanju došao u Migrantski centar Ušivak u općini Hadžići koji osiguravaju policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo i napao policijskog službenika koji vršio kontrolu ulaska u objekat, nakon čega je savladan i lišen slobode.

Optuženi se tereti da je napao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti Bosne i Hercegovine, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela iz člana 241b. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *