Podgorica: Protest građana zbog temeljnog ugovora sa SPC

Na današnjoj sjednici Vlada Crne Gore trebala bi razmatrati temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a tim povodom jutros su ispred zgrade vlade u Podgorici počeli prosvjedi građana koji drže da je spomenuti ugovor suprotan nacionalnim interesima.

Prosvjednici ističu da potpisivanje temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom znači prekrajanje povijesti Crne Gore te pozivaju mjerodavne da odustanu od spomenutog dokumenta.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je sinoć da ne vidi nikakav problem da u jednoj demokratskoj atmosferi svi ministri iskažu što misle o tom pitanju.

Abazović je istaknuo kako nema potrebe za odlaganjem glasovanja o temeljnom ugovoru te je poručio građanima da taj ugovor nije nikakvo stvaranje države u državi.

“Mislim da svako tko je odgovoran neće biti za pad Vlade. Svako tko želi da gurne Crnu Goru u destabilizaciju može se baviti tim pitanjem. Da Vlada padne zbog cijene goriva, socijalne situacije, auto-ceste, propalih jamstava, organiziranog kriminala, vjerujte ne bih govorio ništa. Ali da padne zbog ugovora s jednom vjerskom zajednicom, to se može dogoditi samo u Crnoj Gori koja je nezrela”, kazao je Abazović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *