Počinje “Zima u Tuzli”, a evo koji sadržaji bi vas mogli posebno zanimati (Foto)

U zanimljivim drvenim kućicama se smjestilo 11 ugostitelja i devet obrtnika. Neki tek pripremaju i izlažu proizvode, a neki su već napunili svoje kućice

0
1321

Koncertom Ilme Karahmet u Tuzli večeras počinje manifestacija “Zima u Tuzli”.  Na Trgu slobode narednih mjesec dana, posjetitelji će moći uživati u brojnim sadržajima. Planirani su i noćni, ali i dnevni sadržaji.

U zanimljivim drvenim kućicama se smjestilo 11 ugostitelja i devet obrtnika. Neki tek pripremaju i izlažu proizvode, a neki su već napunili svoje kućice. Među njima i Dajana Hrustić koja učestvuje već tri godine.

“Na mom štandu možete pronaći halvu, slatkiše, paketiće za djecu, različite igračke. Dođite, posjetite nas i pogledajte sami”- kaže Dajana koja već tri godine učestvuje u manifestaciji.

Smatra da je ova događaj dobar projekat i očekuje da ova sezona bude bolja od prošle.

“Korisno je ovo i za obrtnike i za ugostitelje jer su nam ovo dodatna primanja koja nas mogu popraviti poslije korone, poskupljenja, porasta cijena. Znači ovo mnogo i pomoći će u daljnjem radu”- kazala je ona.

Pored raznih suvenira, može se vidjeti i nakit koji je izložila Sanela Kantić. Kaže da je nakit od nehrađujećeg čelika i veoma raznovrstan.

“Za sve dobi je. Za djecu, žene, muškarce. Potrudili smo se da se nađe za svakoga nešto. Ovo mi je prva godina ovdje. Vidjet ću kako ide. Čula sam da je bilo dobro prethodnih godina. Očekujem dobru posjetu”, rekla je ova trgovkinja.

Ove godine se pojavio veći broj obrtnika nego ranijih godina što je dobro, smatraju iz Udruženje obrtnika grada Tuzle.

“Puno obrtnika su registrovani tako da nemaju poslovne prostore, nego to rade u svojim domovima. Ovo im je prilika da predstave građanstvu Tuzle i šire, šta rade, kako rade, da su vrijedni i da se mogu pokazati kao značajan dio privrede”- ispričala je Slađana Jovičić, sekretar Udruženja.

Osim koncerta Ilme Karahmet, planirano je još 17 večeri sa muzičko-zabavnim programom, kao i četiri vikenda posvećena najmlađima.

“U periodu od 30 dana imat ćemo veoma kvalitetan zabavni program koji će uljepšati ove zimske dane i noći našim sugrađanima, a našim mladima poboljšati i obogatiti kvalitet života u ovom zimskom periodu”- izjavio je Zijad Lugavić, v.d. gradonačelnika Tuzle.

Osim sa ekonomskog aspekta, ova manifestacije je značajna i iz turističkog.

“Drago nam je zaista da smo mi kao Turistička zajednica postali sve vidljiviji i prepoznatljiviji, kao neko ko kreira turističku ponudu grada Tuzle, ali ne sami, već uvijek u partnerstvu sa našim obrtnicima, privrednicima, starim i tradicionalnim zanatima, našim gradskim resornim službama i javnim i komunalnim preduzećima koji su naši partneri u organizaciji”, rekla je Amra Jaganjac, direktorica Turistička zajednica grada Tuzle.

Na Trgu slobode će biti i javni doček Nove godine uz Zabranjeno pušenje, sa kojima će binu dijeliti i Adi Šoše i tuzlanski bend Big Brothers, a 1. januara posjetitelje zabavlja Amel Ćurić i još dva benda. (Tekst i foto: Nataša Tadić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here