Počinje detaljna istraga nakon regionalne havarije sa strujom

Havarija na elektro-mrežama Crne Gore, Albanije, BiH i djelimično Hrvatske dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi dijelovi četiri države regiona
problemi sa el energijom pojedine mjesne zajednice opcina kladanj
(Još se ne zna tačno šta je izazvalo kolaps energetskog sistema četiri države – Foto: Ilustracija, arhiva)

Komitet za sistemske operacije Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije izvršiće detaljnu istragu incidenta koji su se dogodili na elektro-mrežama u jugoistočnom dijelu elektroenergetskog sistema kontinentalne Evrope i izazvali nestanak struje u većem dijelu Crne Gore, Albanije, BiH i djelimično Hrvatske.

“ENTSO-E trenutno prikuplja sve relevantne tehničke podatke o ovom događaju od pogođenih TSO-a i pružiće više informacija što je prije moguće”, navodi se u saopštenju obajvljenom na sajtu Komiteta.

Iz ENTSO-E navode da će, u skladu korišćenjem skale za klasifikaciju incidenata, izvršiti detaljnu istragu događaja u narednim sedmicama, uz podršku ekspertske komisije.

Havarija na elektro-mrežama Crne Gore, Albanije, BiH i djelimično Hrvatske dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi dijelovi četiri države regiona.

U saopštenju ENTSO-E navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata, prenosi Tanjug.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *