Počeo Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama

Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama. Takmičenje na Vrbasu u Banjaluci. Učestvuje oko 200 takmičara iz 17 zemalja svijeta.

0
232
Svjetski kup u kajaku na Vrbasu

Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama. Takmičenje na Vrbasu u Banjaluci. Učestvuje oko 200 takmičara iz 17 zemalja svijeta.

U Banjaluci su danas održane prve trke ICF Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama i to u sprintu.

Na ovom takmičenju učestvuje oko 200 takmičara iz 17 zemalja svijeta, a do nedjelje ukupno će voziti dvije sprint i jednu spust trku u seniorskoj konkurenciji.

Kako je saopšteno iz Kajak kanu kluba “Vrbas – M:tel” u današnjim trkama u disciplini K1 za kajakaše zlatnu medalju osvojio je Anže Urankar (Slovenija), do srebra je stigao Feliks Buve (Francuska) dok je bronzu osvojio Nejc Znidarčić (Slovenija).

U ženskoj konkurenciji u disciplini K1, najbrža je bila Ana Šteblaj (Slovenija), drugoplasirana je završila Zuzana Dziadkova (Češka republika), dok je do treće pozicije stigla Liza Vine (Francuska).

U disciplini C1 za muškarce, u finalnoj trci, najbrže vrijeme imao je Vladimir Slanina (Češka republika), drugoplasirani je bio Kventin Dezer (Francuska), dok je na trećem mjestu završio Tomazo Mapeli (Italija).

Kada je u pitanju ženska kategorija C1, zlatnu medalju osvojila je Cecilija Panato (Italija), do srebra je stigla Elza Gober (Francuska), a bronzu je osvojila Laura Fonten (Francuska).

U disciplini C2 za muškarce, najbrži su bili Nikola Sator i Anselin Goržo (Francuska), na drugoj poziciji završili su Stefan Santamarija i Kventin Dazer (Francuska), dok se treće pozicije domogao tandem Pjer Trubadi i Hju More (Francuska).

Od kajakaša Vrbasa, danas su u kanjonu Tijesno veslali Dušan Mačkić i Anes Šudić koji su trku u disciplini K1 završili u polufinalu.

Sutra je na programu druga sprint trka, koja će se voziti na lokaciji “Stari mlin” sa početkom u 11 časova, polufinalne trke na programu su od 14 časova, a bitka za medalje počinju od 15.30 časova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here