Počeo deseti jubilarni Tuzla Film Festival (Foto)

0
354
deseti tuzla film festival
Lordanu Zafranoviću priznanje za doprinos filmskoj industriji Balkana (Foto: TL)

Otvoren je 10. jubilarni Tuzla Film Festival. Zbog pandemijskih okolnosti TFF je hibridnog karaktera, putem online platforme tuzlafilmfestival.com pubika će moći pogledati 120 filmova, dok će šest dugih igranih filmova biti prikazano u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.

– Uvršteni smo i na mapu evropskih festivala, već smo dugo internacionalni festival. Mi nismo prekidali kontinuitet bez obzira na koronu, mi smo se prošle godine potrudili i sve stavili online, ali nema festivala bez publike jer ta socijalna interakcija je nešto što se ne može ničim zamijeniti – izjavio je direktor TFF-a Boris Balta.

Prvu festivalsku noć obilježila je i dodjela posebnih priznanja, a vila Tuzla Film Festivala za doprinos razvoju filmske industrije na Balkanu pripala je vrsnom filmskom stvaraocu Lordanu Zafranoviću.

Tuzla Film Festival je večeras otvoren filmom Južni vetar 2 Ubrzanje, reditelja Miloša Avramovića. U toku pet dana trajanja festivala biće prikazani filmovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Svećano zatvaranje i dodjela nagrada planirano je za utorak, nakon ćega će festival zatvoriti film „10 u pola“, Danisa Tanovića. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here