Počelo jesenje uređenje zelenih površina u Tuzli (Foto)

Radovi uključuju proširenje cvjetnih gredica, sadnju jesenjeg cvijeća i mnoga druga poboljšanja koja će uljepšati gradske površine

Služba za komunalne poslove izgradnju i poslove mjesnih zajednica započela je s nizom aktivnosti usmjerenih na uređenje skverova i parkova na području grada.

jpk komunalac tuzla zapoceo jesenje uredjenje zelenih povrsina u gradu
Osim novih zasada sezonskog cvijeća uređuje se i drveće i ukrasni grmovi

Radovi uključuju proširenje cvjetnih gredica, sadnju jesenjeg cvijeća i mnoga druga poboljšanja koja će uljepšati gradske površine.

Različiti skverovi širom grada prolaze kroz proces uređenja, s postavljanjem trajnog cvijeća koje se kombinuje sa sezonskim cvjetnim vrstama, što omogućava da se zeleni prostori gradskih skverova očuvaju tokom cijele godine. Među područjima koja su prošla kroz ovu obnovu su Centralni park, Slana banja, Park kod zgrade Cipelići, kružni prostor oko Bacača diska, skver kod Tenisa i glavni skver na Sjevernoj saobraćajnici kod Šarene džamije.

Završena je sadnja jesenjeg cvijeća na skveru kod Jupitera, lavanda je posađena na razdjelnom ostrvu na Sjevernoj saobraćajnici.

Služba za komunalne poslove izgradnju i poslove mjesnih zajednica također planira širenje cvjetnih gredica na raznim drugim površinama u gradu kako bi se poboljšala estetika i kvaliteta života na cijelom području. Program održavanja zelenih površina obuhvaća i brigu o drveću i ukrasnim grmovima u svim naseljima na području grada čime se pokazuje predanost Gradske uprave u očuvanju okoliša i stvaranju ugodnog okruženja za građanke i građane Tuzle, navode iz Službe za komunalne poslove izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *