Počeli radovi na uređenju parka u naselju Sjenjak, ulaganje 175.000 KM (Foto)

1
835

Počekom aprila počeli su radovi na uređenju parka u tuzlanskom naselju Sjenjak, uz stambeno-poslovni objekat HEEZ gradnje.

Projekat je urađen od strane Zavoda za urbanizam, a predviđeno je uređenje travnjaka ukupne površine 6.755 kvadratnih metara. Osim ostalog, bit će izrađene popločane pješačke staze (oko 1.000 kvadrata), te postavljene klackalice, tobogani sa kulom, ljuljaške, vrtuljak, tunel i sprave za street workout), vanjski šah, vanjska rasveta sa LED svjetiljkama.

Ugovorena vrijednost radova procjenjuje se na oko 175.500 KM, a rok za izvođenje radova je 120 dana, saopćili su iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla. 

Ostaje jedino pitanje: da li u vrijeme pandemije ima smisla ova sredstva ulagati u izgradnju parka ili bi bilo bolje preusmjeriti ih na pomoć građanima Tuzle u hrani, lijekovima, zaštitnoj opremi i ostalim neophodnim potrepštinama. Radi se o sredstvima veličine 0,24 posto od godišnjeg budžeta Grada, odnosno, devet posto u odnosu na sredstava rebalansiranog budžeta Grada za pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa. (tl – Foto: Azra Kunosić)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here