Počela nastava u osnovnim i srednjim školama u TK

Počelo drugo polugodišta

0
94
osnovna skola miladije tuzla prikljucenje na toplinsko grijanje
Osnovna škola Miladije u Tuzli (Foto: Arhiva)

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu počela je danas i trajat će do srijede 14. juna 2023. godine, što uključuje 98 radnih dana,, a drugo polugodište traje do 30.06.2023. godine.

Nastava u drugom polugodištu u završnom razredu srednje škola počela je danas i traje do srijede 10.05.2022. godine (73 radnih dana).

Podsjećamo, u ovu školsku godinu učenici u osnovnim školama su ušli sa besplatnim učenicima, a za ovu školsku godinu je vezana i jedna novina da se na početku školske godine na prvom nastavnom času u prvoj i drugoj smjeni, odnosno međusmjeni u svim školama intonira himna Bosne i Hercegovine,piše Tuzlainfo.

Također, potpisani su aneksi kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu. Aneksi kolektivnog ugovora zaključeni na temelju sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, najniže plaće, iznosa povećanja plaće, iznosa naknade za ishranu u toku rada (topli obrok) i iznosa naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za zaposlene u oblasti osnovnog obrazovanja Tuzlanskog kantona u 2023. godini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here