Počela akcija izvlačenja automobila iz Bregave

Na Bregavu je stigla i velika dizalica Hering d.d. koja će pokušati izvući automobil

Na lokalitetu Pitića Brijeg na ulazu u Stolac započela je akcija izvlačenja automobila iz Bregave.

Kako je ranije potvrdio Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP HNK, aktivnosti su nastavljene, te se ronioci i spasioci nalaze na lokaciji od ranih jutarnjih sat.

– Nakon što su aktivnosti jučer obustavljene, rano jutro su nastavljene. Ronioci su locirali automobili, te isti osigurali da voda ne bi isti odnijela dalje, rečeno je iz MUP HNK.

U aktivnostima oko pronalaženja nestalih osoba za sada sudjeluju: Policija Stolac, DVD Stolac, 2 ronilačka kluba iz Mostara, GSS Čapljina i GSS Čitluk. Ronioci iz Federalne uprave Civilne zaštite Sarajevo trebali bi se danas pridružiti ostalim formiranim timovima za pronalaženje nestalih osoba.

Na Bregavu je stigla i velika dizalica Hering d.d. koja će pokušati izvući automobil, nakon što ronioci pripreme auto za izvlačenje, piše portal Stolac city.

Vremenske prilike su se danas poboljšale, no Bregava je i dalje mutna i otežava izvlačenje.

Podsjetimo, u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 00:45 sati, R.V. nastanjena u Vidovom polju, općina Stolac, prijavila je nestanak sina M.V. (20) i njegovog prijatelja F.S..

Naime, kako je navedeno u izvještaju Civilne zaštite HNK, mladići su se iza ponoći uputili vozilom (JEEP Compas) u pravcu Vidova Polja, ali nisu došli. I njihovi telefoni su nedostupni.

Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *