Počasne titule primarijusa dobilo devet ljekara

0
192

Počasni naziv primarijus koji se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad i posebne rezultate postignute na zaštiti zdravlja stanovništva i razvoju zdravstva odlukom Ministarstva zdravstva Federacije BiH dodjeljen je za devet ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Zvanje primarijus dobili su: Almira Ćosićkić, specijalista pedijatrije, subspecijalista pedijatrijske imunologije i reumatologije, Erna Buro, specijalista anesteziologije i reanimatologije, Emira Mešanović, specijalista anesteziologije i reanimatologije, Suada Salkić, specijalista anesteziologije i reumatologije, Samira Hasić, specijalista interne medicine, Melika Avdagić Pirić, specijalista interne medicine,Ervin Alibegović, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatologije, Belkisa Izić, specijalista nuklearne medicine, Elvir Bećirović, specijalista neuropsihijatrije.

Tim povodom za ljekare organizovan je prijem u menadžmentu Univerzitetskog kliničkog cetra Tuzla. Prijemu su prisustvovali direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Vahid Jusufović i pomoćnik direktora za medicinske poslove, Šekib Umihanić.

Dr Vahid Jusufović, je uz čestitke za dobijeno zvanje izrazio i zadovoljstvo što je jedna kompetentna ekipa ljekara dobila ove godine zvanje primarijus.

-Zadovoljstvo mi je što je devet ljekara UKC Tuzla dobilo ovo značajno zvanje u našoj struci, što predstavlja dokaz kvaliteti našeg rada i našim nastojanjima da budemo uvijek bolji. Osim, vašeg kvalitetnog rada prepoznata je i vrijednost i učešće u razvoju struke i naučno – istraživačkim aktrivnostima, a to je jedini način da se naša kuća razvija – rekao je ovom prilikom direktor Jusufović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here