Pobjednik Kupa BiH preskače prvo kolo u Evropi

0
190
Velež je s dva poraza okončao nastup u Konferencijskoj ligi (Foto: Arhiva)
UEFA je odlučila da se ruski klubovi ni u narednoj sezoni neće takmičiti u evropskim kupovima, a ta odluka obradovat će i bosanskohercegovačke klubove.

Naime, tako je smanjen broj učesnika u kvalifikacijama za evropske kupove, a zbog toga će pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine umjesto od prvog, svoj put u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu krenuti od drugog pretkola!

To znači da Sarajevo ili Velež, zavisno od toga ko osvoji Kup BiH, preskaču prvo pretkolo i svoj put ka grupnoj fazi kreću od drugog.

Vijestima o izbacivanju ruskih klubova još više su se obradovali u komšiluku, tačnije u Srbiji. Naime, Srbija je sada dobila još jednog učesnika Evropske lige. Ovo takmičenje će igrati pobjednik Kupa Srbije, koji je ranije bio planiran za Konferencijsku ligu.

Osim osvajača Kupa BiH, prvo pretkolo Konferencijske lige preskočit će i osvajači najmasovnijih takmičenja u Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji. Također, prvak Hrvatske će svoj put u kvalifikacijama za Ligu prvaka krenuti od drugog pretkola, a osvajač Kupa će automatski biti u trećem pretkolu Konferencijske lige, umjesto u drugom. (sc)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here