Pljačkaš pustio psa na policajce, oni se branili oružjem

0
673
tragedija bivsi nogometas ubio suprugu slovenija
Pevec je pretukao suprugu koja je preminula od zadobivenih povreda (Foto: Ilustracija)

Sinoć u 23:05 sati je obaviještena dežurna služba Druge policijske uprave da je u ulici Turhanija, područje općine Centar Sarajevo u toku teška krađa u putničko motorno vozilo.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su na izvršenju krivičnog djela zatekli dva NN lica koja su se pokušala udaljiti sa lica mjesta.

Jedno od NN lica je odmah zadržano od strane policijskih službenika, dok je drugo lice, vodeći psa na povocu, nastavilo bježati da bi, nakon što su ga policijski službenici sustigli, pustio psa sa povoca na policijske službenike.

Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policijskog službenika nanoseći mu povredu u predjelu noge, tako da je policijski službenik, kako bi spriječio daljnji napad upotrijebio službeno vatreno oružje, ispalivši iz pištolja dva, a obzirom da se napad nastavio i još tri metka u pravcu psa, odbivši tako očigledan napad na sebe.

Nakon toga, policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), lišili slobode osobu A. N. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

Također, policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (teška krađa u pokušaju), lišili slobode lice A. Z. rođen 1978. godine iz Vogošće.

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je pružena u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here