Plenković: U BiH idemo s porukom cjelovitost zemlje

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković koji dolazi u Bosnu i Hercegovinu za dva dana, u ponedjeljak 13.decembra, danas je komentarisao i zbivanja u BiH

“Poruka s kojom idemo u BiH je prije svega poruka i znak i signal prijateljstva, dobronamjernosti, poruke o cjelovitosti BiH. Poruka da sva tri konstutivna naroda i funkcioniranje institucija treba biti takvo da se svi osjećaju dobro i da svi trebaju biti zastupljeni”, rekao je Milanović odgovarajući na pitanje s kakvim porukama odlazi u Mostar i Sarajevo.

Ono što je bitno je poruka cjelovitosti zemlje i deeskalacije sukoba u zemlji, dodao je Plenković, komentarišući situaciju u Republici Srpskoj.

Napominje da Vlada želi da država zajednički brine o Hrvatima izvan Hrvatske, pogotovo u Bosni i Hercegovini.

„Što se tiče zalaganja i zaštite za položaj Hrvata, mislim da se tu u potpunosti slažemo i predsjednik i ja. Međutim, poruka koju ja šaljem i šaljem ju kontinutirano, to je poruka uvažavanja i cjelovitosti BiH i bitno je da taj Daytonski sporazum funkcionira. Želim i osobno biti u Sarajevu i Mostaru i čuti poruke”, rekao je.

Na Milanovićeve kritike da bi se trebao konzultirati s njime oko vanjske politike, odgovara:

“Mislite kao što se on sa mnom konzultira? Ova izjava koju je dao o Ukrajini je sramotna. To je jedna velika sramota za njega osobno. On je inače inteligentan čovjek, ne znam kud ide s tim izjavama. Jako je loše ako to prijeđe granicu i ugrozi kredibilitet Hrvatske”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *