Plenković: Hrvatska ukida zabranu prelaska granice nizu zemalja

Izmjenom odluke o privremenoj zabrani prelaska granice Hrvatska će omogućiti ulazak u zemlju državljanima Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Litve, Latvije, Njemačke i Poljske, najavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković.

“Prema našoj analizi, epidemiološki komparativnim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan napredak kao u Hrvatskoj ili su trendovi takvi da možemo donijeti takvu odluku i omogućiti uz odgovarajuće epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju koja je već napravljena, dolazak državljana iz ovih zemalja u turističkoj sezoni”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Kako se situacija bude poboljšavala, širit će se, kaže, ciljna skupina zemalja koje mogu doći u Hrvatsku, prenosi Hina.

Podijeli

One comment

  1. To ti je ono kada misliš da imaš samo takog susjeda, a on te ne pozove ni u svadbu. Očito da nismo nivo ostalih odabranih uzvanica. Prihvatite to kao surovu istinu, ali i ne zaboravite, dobri moji Bosanci i Hercegovci.
    Moliće oni nas kada im sve padne u vodu i turizam doživi totalni krah, ali se toplo nadam da nam je ostalo nešto od ponosa, pa eto prilike da se pokaže i karakter…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *