Plenković danas u BiH, sastaje se sa Krišto i parlamentarcima

Predsjednik Vlade RH će u Kiseljaku sudjelovati na svečanoj akademiji u povodu otvorenja Pastoralno-socijalnog centra Caritasa Vrhbosanske nadbiskupij

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će danas u radnom posjetu Bosni i Hercegovini, i to u Sarajevu, Fojnici i Kiseljaku.

premijer htvatske andrej plenkovic danas ce posjetiti bih
Plenković će danas boraviti u Sarajevu, Fojnici i Kiseljaku (Foto: Internet)

Posjetu će započeti u Sarajevu u 13 sati, gdje će se sastati s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon sastanka predviđene su izjave premijera Plenkovića i predsjedateljice Krišto, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade RH.

U 14,15 sati, premijer Plenković sastat će se s predstavnicima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nakon toga, u 15,40 sati Plenković će sudjelovati na svečanosti polaganja kamena temeljca Osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića”, a poslije svečanosti posjetit će Samostan Duha svetoga i muzej u Fojnici.

Predsjednik Vlade RH će u 17 sati u Kiseljaku sudjelovati na svečanoj akademiji u povodu otvorenja Pastoralno-socijalnog centra Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *