Plazma Sportske igre mladih stižu u Tuzlanski kanton

Igre nastavljaju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a

0
100
Najmasovnije amatersko takmičenje u BiH (Foto: SIM)

Plazma Sportske igre mladih, najveće amatersko takmičenje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine, zvanično je počelo svoje 11. izdanje.

Igre će u 2021. godini obići 45 bh. gradova te se družiti sa mališanima širom Bosne i Hercegovine dijeleći pozitivnu energiju i slaveći mnogobrojne pobjede.

Igre će ove godine uveseliti mališane u Banovićima, Živinicama, Tuzli, Srebreniku, Gračanici i Gradačcu, po slijedećm rasporedu:

3.6. Banovići (Gradska dvorana od 8:00-18:00) – nogomet i košarka

4.6. Živinice (park iza hotela Konjuh)  sa početkom u 9h – nogomet i košarka

5.6. Tuzla (Teniski teren Sloboda Tuzla, Otvoreni košarkaški teren Telex, Gradski stadion Tušanj od 8:00h-18:00h – tenis, košarka, nogomet

6.6 Srebrenik (Gradska dvorana) nogomet, košarka od 9:00 do 16:00h

7.6 Gračanica (Gradska dvorana Luke i Gradski stadion Luke) – nogomet, košarka, rukomet od 8:00h-18:00h

8.6. Gradačac (Gradska dvorana Skrenderija, Jezero Vidara, otvoreni tereni Luke) – Nogomet, košarka, odbojka, odbojka na pijesku – početak u 9h

Pokrovitelj 11. Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlanskom kantonu je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, a takmičenja se održavaju u saradnji sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona.

Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se dva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.

U prethodnih 10 godina, BH Telecom Sportske igre mladih okupile su više od 360.000 dječaka i djevojčica iz čitave BiH, a 17.000 finalista je imalo priliku učestvovati na Velikom finalnom takmičenju u Sarajevu.

Igre nastavljaju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a.

Igre su u sklopu ovog projekta organizovale online radionice pod nazivom „Zajedno kao jedan tim“ gdje mališani imaju priliku upoznati svoje sportske idole i pitati ih sve što ih zanima iz njihovog sportskog života. Gosti radionica su bili Marica Gajić, Mirsad Terzić, Marko Panić i Senjamin Burić, a mališane očekuje još mnogo iznenađenja.

Nakon održanih regionalnih takmičenja po gradovima, pobjednici će učestvovati na polufinalnim turnirima organizovanim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Velikom finalu u Sarajevu.

Igre ove godine posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da učestvuje u sportskim takmičenjima, a zajedno sa „UEFA foundation for children“ organizuje nogometni turnir za djevojčice.

Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života kao Ivica Osim, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Edin Džeko, Džanan Musa, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Vedad Ibišević, Benjamin Burić, Luka i Nikola Karabatić te mnogi drugim, a u 2021. godini SIM porodici pridružio se i Karl-Heinz Rummenigge, saopćili su organizatori.

Prijave za učešće na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti učesnika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here