Plavi žele uzeti “skalp” još jednom novajliji u ligi

Pred Tuzla Cityjem je novi izazov i to kod još jednog novajlije, a ovoga puta u zaostaloj utakmici Plavi će na megdan Igmanu iz Konjica

0
50
sesto kolo premijer lige bih fk tuzla city fk leotar srebrenik
Očekuju dobar rezultat i protiv Konjičana (Foto: Arhiva)

Izabranici Dragana Jovića uspješno su apsolvirali u prošlom kolu gostovanje kod novajlije u Premijer ligi ekipe Sloge, koju su sa 0:3 savladali na stadionu u Modriči.

Pred Tuzla Cityjem je novi izazov i to kod još jednog novajlije, a ovoga puta u zaostaloj utakmici Plavi će na megdan Igmanu iz Konjica, koji će ugostiti Mišića, Čelikovića i društvo u Doboju kod Kaknja, gdje su Konjičani zbog neuslovnog stadiona u svome mjestu domaćini.

Ono što je zabrinulo stručni štab u zadnje dvije utakmice jesu povrede Pantelića i Coulibalya protiv Veleža i Sloge, ali obojica bi trebala biti u rosteru, iako nije sigurno hoće li i početi meč.

Igra i rezultat iz Posavine daju za pravo stručnom štabu da se mogu nadati najboljem i u Doboju kod Kaknja, odakle se Plavi žele vratiti uzdignute glave.

Nasuprot sebe će imati jednu potentnu ekipu željnu dokazivanja, koja je sastavljena od niza iskusnih igrača i koji su nekolicini ekipa pokazali zube, a to potvrđuju i njihove pobjede protiv Sarajeva i Leotara.

Utakmica Igman-Tuzla City igra se u srijedu u Doboju kod Kaknja na stadionu “MGM Farm Arena” s početkom u 16 sati, saopćeno je iz Tuzla Cityja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here