Plava Medical Group potpisala Sporazum o saradnji sa RK Sloboda Tuzla

U prostorijama RK „Sloboda“ u Tuzli, gosp. Mirza Bulić, sportski direktor Rukometnog kluba “Sloboda” i gosp. Almir Majstorović, generalni menadžer „Plava Medical Group“ Tuzla , potpisali su Sporazum o saradnji. Prema riječima gosp. Majstorovića, Sporazum je potpisan sa ciljem pružanja zdravstvene podrške lokalnim talentima u rukometu, te promocije važnosti fizičke aktivnosti i zdravog života, posebno među mladima.

“Sa ponosom mogu istaći da Plava Medical Group ove godine slavi 25 godina poslovanja, a uz konstantan poslovni rast i razvoj raste i naša potreba da pokažemo društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici. Prepoznali smo naporan i predan rad, ali i sportski rezultat koji ostvaruje RK “Sloboda” i na temelju toga smo odlučili dati podršku klubu u onome u čemu smo najbolji. Igrači kluba će u našoj ustanovi, na sedam lokacija imati punu podršku u vidu zdravstvene dijagnostike i liječenja povreda u najkraćem roku, uz najsavremeniju opremu i vrhunski stručni kadar. Osim toga, mislimo i na naše najmlađe te ćemo u narednom periodu donirati sredstva za organizaciju omladinske rukometne škole koju će klub organizovati u ljetnom periodu. Rukometnom klubu “Sloboda” želim puno sportske sreće i dobrih rezultata u narednom periodu.” – naveo je Almir Majstorović, generalni menadžer PZU “Plava Medical Group”.

Radost zbog potpisanog Sporazuma, iskazalo je i rukovodstvo RK “Sloboda”.

„Danas smo sretni što možemo objaviti da smo postigli sporazum s Plava Medical Group koji će osigurati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za naše rukometaše”, izjavio je Mirza Bulić, sportski direktor Rukometnog kluba Sloboda.

Smatra da je ovo vrlo bitan segment u radu kluba i da je saradnja na obostranu korist.

„Sigurni smo da će Plava Medical Group brinuti o zdravlju igrača na najbolji mogući način i drago nam je što su pokazali interes za saradnju s našim klubom. Vjerujemo da će ova saradnja biti vrlo uspješna”, zaključio je Bulić. (RK Sloboda)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *