Platforma za progres najavila protestnu šetnju i u Tuzli: “Dosta je bilo šutnje”

Nakon mirnih protestnih šetnji u Mostaru i Sarajevu, Platforma za progres najavljuje protestnu šetnju u Tuzli koja će se pod sloganom “Dosta je bilo šutnje” održati 13. 06. 2020. godine sa početkom u 11.55 sati.Polazak ispred zgrade Stupine B9.

Odlukom Predsjedništva Platforme za progres održavanje mirne protestne šetnje u Tuzli će biti simbolično!

Planirana mirna protestna šetnja zakazana za 13.06.2020. godine u Tuzli, neće biti održana u punom kapacitetu, radi nepovoljne epidemiološke situacije u ovom gradu, koja je iz dana u dan lošija.

Izuzetno nam je bitno zdravlje građana, ali i odgovornost koju imamo prema svima.

Šetnja će biti organizovana sa maskimalno stotinu građanki i građana Tuzle, koji su dužni nositi zaštitne maske i poštovati fizičku distancu.

Molimo starije osobe i one koji pripadaju rizičnim skupinama da ne dolaze na mirnu protestnu šetnju.

Također, apelujemo na sve građanke i građane iz drugih gradova da ne dolaze u Tuzlu, te da nas prate uživo na Facebooku i na taj način pruže podršku!

“Nakon Tuzle, idemo u Bihać, Banjaluku, Novi Grad, Goražde, Brčko i druge gradove u Bosni i Hercegovini, a naše protestne šetnje ćemo završiti ponovnim okupljanjem u Mostaru i Sarajevu”, poručili su iz Platforme za progres.

Navode da će zahtjevi biti isti i odnosit će se na: izbore, korupciju i stanje u kojem su se našli privrednici i radnici naše države tokom pandemije.

“Nastavit ćemo sa protestnim šetnjama sve dok se naši zahtjevi ne ispune”, poručili su.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *