Planirano ubistvo Čampare i načelnika banjalučke policije, pronađeno oružje

Pripadnici SIPA-e pretresli su ćelije određenih lica u pritvorskoj jedinici u zatvoru u Vojkovićima, saznaje RTRS.

Iz Tužilaštva BiH je potvrđeno da se vrše pretresi i provjeravaju zaprimljene informacije koje se dovode u vezu sa prijetnjom smrću jednom od tužilaca Tužilaštva BiH.

Pretresi se vrše i na drugim lokacijama na području sarajevsko-romanijske regije.

Pronađeno oružje kojim je planirano ubistvo tužioca Tužilaštva BiH

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.

Prema saznanjima ATV-a oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M.Š.

Planirano ubistvo Čampare i načelnika banjalučke policije

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirala dva ubistva, potvrdio je Kostrešević za ATV.

“Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH.

Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banjaluke.

Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet”, potvrdio je za ATV direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *