Piton iskočio iz WC školjke i ujeo muškarca za genitalije

Piton iskočio iz WC školjke i ujeo muškarca za genitalije. Piton, inače kućni ljubimac njegova susjeda nakon što je zmija pobjegla kroz odvod i završila u njegovu zahodu.

Muškarca iz Austrije ugrizao je – i to baš za genitalno područje – piton, inače kućni ljubimac njegova susjeda nakon što je zmija pobjegla kroz odvod i završila u njegovu zahodu.

Ovom 65-godišnjaku iz Graza prava noćna mora se dogodila oko šest sati ujutro u ponedjeljak dok je išao u toalet u svom stanu.

Policija je saopćila da je muškarac upravo sjeo na školjku kad je osjetio ‘štipanje’ na genitalijama i skočio na noge. Kad je pogledao u školjku, ugledao je pitona od pet metara kako zuri u njega.

Muškarac je pozvao policiju koja je stigla zajedno s lokalnim stručnjakom za gmazove koji je pomogao ukloniti zmiju iz njenog skrovišta.

U međuvremenu je muškarac prebačen u bolnicu kako bi mu sanirali ‘lakše povrede’, piše Jutarnji.hr.

Liječnici su rekli da, srećom, pitoni nisu otrovni, ali da postoji opasnost da se mjesto ugriza inficira bakterijama iz zahoda.

Stručnjak za gmazove Werner Stangl rekao je da je i piton neozlijeđen, a nakon čišćenja vraćen je svom 24-godišnjem vlasniku, inače žrtvinom susjedu.

Policija je priopćila da muškarac u svom stanu drži ukupno 11 neotrovnih zmija i gekona u posebno dizajniranim kavezima i ladicama.

Vlasnik gmazova nije bio svjestan da je piton pobjegao sve dok ga policija nije vratila i rekao je da mu nije jasno kako je zmija uspjela izaći iz svoje nastambe.

Tačan put do komšijinog stana također je nejasan.

Stangl je rekao lokalnim novinama da u 40 godina bavljenja gmazovima nije vidio ništa poput incidenta u ponedjeljak.

Policija je rekla da je vlasnik zmije upućen tužiocima zbog nanošenja tjelesne povrede iz nehata, ali, ne zna se hoće li biti i optužen.

Službe za zaštitu životinja također su upozorene na prisustvo velikog broja potencijalno opasnih zmija na njegovoj adresi.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *