Pitaju Vladu TK: Šta ste u minula dva mjeseca konkretno uradili u borbi protiv pandemije?

0
261

Klub zastupnika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine u Skupštini TK javno pita premijera Kadriju Hodžića i članove „ekspertne“ Vlade: šta ste u proteklih dva mjeseca konkretno uradili u borbi protiv pandemije, osim sto ste ugostiteljima zabranili da rade kada su trebali nešto zaraditi i uveli policijski sat u 21 sat?

Premijer je u svom ekspozeu prilikom preuzimanja vlasti od strane nove skupštinske većine predvođene SDP-om i Kukićevom PDA u nulti prioritet stavio borbu protiv pandemije corona virusa i ekonomskih posljedica od iste.

Medutim, u dosadašnjem djelovanju vidjeli smo samo zatvaranje ugostiteljskih objekata u periodu oko 8. marta i uvođenje policijskog sata u 21 čas, iako nije proglašeno stanje nesreće na području Tuzlanskog kantona.

Javno pitamo kako se ljudi ne mogu zaraziti u redovima ispred poslovnica Zdravstvenog osiguranja TK dok u ogromnim gužvama čekaju da ovjere knjižicu ili recimo u sportskim kladionicama, a u ugostiteljskim objektima poslije 21 čas mogu?

Zašto skupštinska većina nije podržala inicijatvu Kluba SDBiH da se za 2 miliona KM iz suficita od prošle godine urgentno nabave vakcine za najrizičnije grupe građana Tuzlanskog kantona?

Nama je jasno, a i građanima je sve jasnije da je ključni priritet nove „ekspertne“ Vlade podjela plijena i nezakonita „sječa glava“ kako to po kuloarima sami vole nazivati. Dobro je što još niste uspjeli smijeniti iskusne kadrove u zdravstvenim ustanovama koji su se već do sad poprilično, u vrlo teškim i nezahvalnim uslovima snašli u borbi protiv pandemije.

Možda ste propustili
PRESRELI I OPLJAČKALI VOZAČA

Tražimo od Vlade konkretne mjere kako u borbi protiv širenja corona virusa tako i u borbi protiv ekonomskih posljedica u privredi i to prije svega u ugostiteljskom sektoru kojem je gotovo potpuno zabranjen rad, stoji u saopćenju Kluba zastupnika SDBiH u Skupštini TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here