Pita od tikvica i feta sira

Ovo jednostavno jelo s tikvicama odlična je opcija za proljetni ručak. Tikvice su bogate hranjivim i korisnim tvarima, a priprema je uvijek brza i jednostavna.

Sastojci

750 g tikvica
250 g feta sira
4 jaja, umućena
30 g oraha, pečenih i nasjeckanih
30 g korijandera, svježeg i sitno nasjeckanog
30 g peršina, svježeg i sitno kosanog
50 g parmezana, svježe ribanog
svježe mljeveni crni papar
15 g parmezana, za posipanje

Priprema

Očistite i operite tikvice, kuhajte na pari desetak minuta. Pritisnite ih drvenom kuhačom kako bi istisnuli višak tekućine.

Tikvice sitno nasjeckajte i stavite u veliku zdjelu.

Zagrijte pećnicu na 180°C, a lim za pečenje pite promjera 20 – 24cm premažite masnoćom.

Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobite sir i dodajte tikvicama. Umiješajte preostale sastojke i dobro promiješajte.

Smjesu uspite u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite oko 45 minuta.

Kako bi znali dali je pita spremna, u sredinu upiknite drveni štapić ili čačkalicu; ako štapić ostane suh, to jest, ako se na njemu nisu zadržali dijelići tijesta, pita je gotova.

Vrijeme pripreme: 20min
Vrijeme kuhanja: 55min
Ukupno vrijeme: 1h 15min (R)
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *