Pijani muškarac udario saobraćajnog policajca automobilom pa pobjegao

Na području općine Novi Grad u Sarajevu jučer je došlo do incidenta u kojem je povrijeđen policijski službenik. Njega je naime zaustavljeni vozač udario automobilom prilikom redovne kontrole saobraćaja.

Iz MUP-a KS je navedeno da su 4. juna u 22:30 sati u ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili slobode E. Dž., rođen 1971. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Osumnjičeni je, u alkoholisanom stanju, u raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i Džemala Bijedića te IX transferzale, oglušivši se na naredbu policijskih službenika, motornim vozilom VW Polo, udario policijskog službenika koji je u raskrsnici regulisao saobraćaj, a zatim ne zaustavljajući se, udaljio se sa mjesta događaja.

Povrijeđenom policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, a ljekar je konstatovao lakše tjelesne povrede.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 52-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *