Petevu se nije odazvao Vladan Kovačević: ”Ne znam zašto nije došao”

Umjesto Kovačevića priliku za okupljanje dobit će golman U-21 reprezentacije BiH i banjalučkog Borca, Nikola Ćetković

0
321
Nije se javio selektoru Petevu - golman Vladan Kovačević (Foto: Internet)

Danas su se u Trening Centru u Zenici okupili fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine uoči obaveza koje naša selekcija ima u Ligi nacija.

Prema riječima selektora Ivayla Peteva, svi pozvani fudbaleri odazvali su se pozivu, osim golmana, Vladana Kovačevića. Petev tvrdi da ne zna razlog izostanka najboljeg golmana Poljske, prenosi N1.

“Jedino Vladan Kovačević nije tu, a ne znam zbog čega jer se nije javio. Svi igrači su tu i krećemo s treninzima. Vjerujem da ćemo izgledati dobro. Ne mislim da smo igrali kod kuće loše, igrali smo loše protiv Finske, ali rezultatski to je tako. Momci su dosta toga uradili. Sada izgledamo puno bolje, a bez samopuzdanja i jedinstva ne možemo igrati”, rekao je Petev.

Umjesto Kovačevića priliku za okupljanje dobit će golman U-21 reprezentacije BiH i banjalučkog Borca, Nikola Ćetković.

Petev u novi ciklus utakmica ulazi mnogo opreznije nego ranije, kada je obećao plasman na SP u Kataru na svojoj prvoj službenoj press konferenciji.

“Nadam se da ćemo u ovom ciklusi biti bolji, vjerujem da smo nakon godinu dana i zreliji. Finska i svaka naredna utakmica koju ćemo igrati, igrat ćemo na pobjedu. Analiza i statistika je takva, a pokušat ćemo je srušiti. Imamo jako dobre momke, siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat. Preživjeli smo i dobro i loše. Bitno je da analiziramo ovo sto smo pogriješili.”, rekao je selektor.

Prvu utakmicu Lige Nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Finske 4. juna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here