Petev: Ne bih bio zadovoljan remijem protiv Finske

Džeko sutra ima zadnji test i onda ćemo vidjeti da li može ili ne, otkrio je Petev i za kraj poslao poruku navijačima

0
136
Petev: Odlazi iz bih(Foto: NSBiH)

U Sarajevu je danas u podne održana konferencija za medije fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na njoj se javnosti obratio selektor Ivaylo Petev, koji je najavio sutrašnji meč protiv Finske u Zenici.

“Prezadovoljan sam s momcima na pripremama za utakmicu. Svi smo spremni i jedva čekamo sutra Bilino polje. Šta ja očekujem? Očekujem da igramo dobro i da pobijedimo. Imamo tu mogućnost da se to odradi i siguran sam da ćemo odraditi dobar posao. Bitna su nam tri boda i napadat ćemo od prve minute”, rekao je na početku Petev.

Dobio je potom selektor pitanje je li odredio startnih 11.

“Ima još puno vremena, tako da će to biti riješeno sutra na sastanku. Imam neku viziju u glavi, ali nećemo to dan ranije raditi. Na sastanku će sve biti jasno”, dodao je Petev.

“Naravno da smo ih analizirali, a imamo još dan da to sve finaliziramo. Ja sam siguran da ćemo mi sutra minimizirati ove njihove jače strane. Tu smo bitni mi, na koji način ćemo igrati i kako. Ne brinem se o njima, nego više mislim kako ćemo mi izgledati. Sve ovisi o nama”, istakao je Bugarin.

Na pitanje da li će biti zadovoljan bodom i da li bi Zmajevi u tom slučaju bili pod velikim pritiskom protiv Ukrajine, Petev je rekao:

“Šta znači pritisak? To je utakmica i samo trebamo izaći hladne glave da tražimo da igramo. Mi smo sami došli do toga da anm ova utakmica toliko znači. Neću biti zadovoljan s bodom da ti iskreno kažem. Siguran sam da ćemo biti bolji i idemo na pobjedu. Ne volim kalkulacije i neću ih nikad raditi”, tvrdi Petev.

Uslijedilo je i neizbježno pitanje o stanju s povredom Edina Džeke.

“Džeko sutra ima zadnji test i onda ćemo vidjeti da li može ili ne”, otkrio je Petev i za kraj poslao poruku navijačima.

“Neka podrže reprezentaciju od prvog do zadnjeg trenutka. Mi ćemo učiniti sve da ih obradujemo”, zaključio je Petev.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here