Petev: Idemo pokušati uzeti ono što nam najviše paše

Idemo svim snagama da odradimo ovo što bolje. Ne želim ni da kalkulišem, moramo odraditi Kazahstan, pa onda ćemo misliti o Ukrajini, kaže Petev

0
370
Petev nije želio komentirati poruku Fanaticosa da podnese ostavku (Foto. NS BiH)

Na Ilidži je danas održana konferencija za medije fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prisutnim novinarima obratio se selektor Ivaylo Petev, koji je najavio nadolazeće susrete u gostima protiv Kazahstana i Ukrajine.

“Najteži je prvi protivnik, idemo se pripremati sto posto za prvu utakmicu, da se odigra kako nama paše, pobjeda je pobjeda i tri boda. Svaka utakmica je teška, neće nam biti lako, ali sve ovisi o našem pristupu. Neće nam biti lako, spremni smo na to, moramo ići otvoreno i spremni smo za dobar rezultat”, rekao je Petev na početku konferencije.

Nedostajat će mu u ovim akcijama povrijeđeni Miralem Pjanić, Rade Krunić i Mario Vrančić, a zbog suspenzije protiv Kazahstana nema ni Dennisa Hadžikadunića.

“Ovi igrači koji su na ovom okupljanju, njima sam prezadovoljan nakon ovog jučerašnjeg treninga. To su za mene najbolji igrači i imamo mi način na koji ćemo igrati. Želim da budemo bar pola koraka bolji nego u prošloj utakmici”, rekao je Petev.

O dobroj formi bh. napadača Edina Džeke i Smaila Prevljaka, Petev je kazao:

“Naravno da uvijek mislim pozitivno. Što se tiče Džeke i Prevljaka, nisu oni jedini što igraju dobro. Većina ih je u dobroj formi i pratio sam to. Najbitnije je zajedništvo i to je za mene uvijek najbitnije.”

BiH ima dosta problema s povrijeđenim igračima, ali ni Kazahstan Zmajeve neće dočekati kompletan.

“I Kazahstan ima određenih problema kao i mi, ali to je prilika za druge igrače. Trebamo da izgledamo još bolje i sve ovisi o nama. Neće biti lako, ali idemo pokušati uzeti ono što nam najviše paše“, dodaje Petev.

Petev se iznenadio pitanjem da li razmišlja o ostavci ako Zmajevi ne ostvare dobre rezultate na predstojeća dva gostovanja.

“Ne razmišljam. Idemo svim snagama da odradimo ovo što bolje. Izvini, ali ne razmišljam o ostavci. Ne želim ni da kalkulišem, moramo odraditi Kazahstan, pa onda ćemo misliti o Ukrajini. Uvijek mislim i gledam da uzmemo maksimalan broj bodova.”, zaključio je Petev.

Zmajevi Kazahstanu gostuju u subotu (9. oktobar) od 15 sati, a tri dana poslije je meč s Ukrajinom. (sc)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here