Pet članova američkog Kongresa u izolaciji: Dvojica od njih se rukovala s Trumpom

0
379

Pet članova američkog Kongresa nalaze se od danas u samoizolaciji, a među njima su i dvojica republikanaca koji su bili u kontaktu sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom nakon izlaganja koronavirusu. Kongresmen Matt Geck je putovao u predsjedničkom avionu Ait Force one, kojim se Trump vraćao u Washington, a objavio je da je “11 dana prije bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na koronavirus”.

– Iako kongresmen nema simptome, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegovog testa – napisala je njegova ekipa na Twiteru i dodala da će u samoizolaciji biti 14 dana, prenosi portal Index.

Drugi republikanski kongresmen Dag Colins, koji se u petak sastao sa Trumpom, rekao je danas da će ostati u dobrovoljnoj izolaciji iako nema simptome jer je krajem februara bio izložen korona virusu.

Kolins je bio iza američkog predsjednika u petak tokom službene posjete Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, a rukovao se sa Trumpom tokom tog puta.

Dvojica kongresmena bila su izložena virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC održane od 26. do 29. februara blizu Washingtona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here