Perduv: Želimo srušiti režim u RS-u

0
454

Pokret pravde, stranka u kojoj su mahom članovi neformalne grupe “Pravda za Davida”, ima za cilj da porazi sadašnji režim i imat će kandidate za odbornike za izborima u Banjaluci, rekao je danas predsjednik te novoformirane stranke Ozren Perduv.

O kandidatu za gradonačelnika će se, kaže, tek razgovarati, a žele da se postigne dogovor opozicije da to bude zajednički kandidat.

U decembru prošle godine održana je osnovačka skupština Pokreta pravde, koji je prije nekoliko dana formalno registrovan u sudu u Banjaluci, a Perduv tvrdi da će biti drugačiji, jer ne žele da prave “trule kompromise, niti da se bave demagogijom i populizmom”.

Ne žele, kaže, ni da se bave prošlošću, već budućnošću.

Perduv je podsjetio da je sutra tačno 700 dana od prvog okupljanja na banjalučkom trgu sa zahtjevom da se utvrdi istina o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića, što do danas nije urađeno.

“Želimo da našu borbu, koju vodimo dvije godine, politički artikulišemo, jer se ovdje, nažalost, ništa bez politike ne može riješiti”, dodao je on na konferenciji za novinare, koja je održana simbolično, na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci, na mjestu gdje je pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.

Tvrdi da se provodi progon onih koji stoje uz porodicu tog mladića, ali da će nastaviti borbu na tri “fronta”, kao neformalna grupa građana, Udruženje građana “Put pravde” i kao politička organizacija.(n1.tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here