Pedofilu iz Laktaša 17 godina zatvora zbog obljube djevojčica

0
350
presuda pedofil laktasi okruzni sud banja luka
Okružni sud Banja Luka (Foto: Arhiva)

U ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu Dragan B. (24) iz Laktaša osuđen je na 17 godina zatvora zbog obljube tri sestre i zadovoljenja polnih strasti pred djevojčicama.

Osuđen je za obljubu djevojčica rođenih 2005., 2007., 2008. godine sa čijom majkom je bio u emotivnoj vezi, pišu Nezavisne novine.

Laktašanin je za obljubu jedne djevojčice dobio devet, a za druge dvije po osam godina robije te dvije godine za zadovoljenja polnih strasti pred drugima. Sudsko vijeće osim zatvorske kazne Draganu B. izreklo je i mjeru bezbjednosti zabrane prilaska žrtvama, oštećenim djevojčicama.

Riječ je o dvogodišnjoj zabrani prilaska, a vrijeme provedeno u zatvoru neće mu biti uračunato u tu mjeru. Nakon izricanja presude vijeće je pedofilu iz Laktaša produžilo i pritvor u kome se nalazi od momenta hapšenja.

Prema ranijoj presudi on je bio osuđen i za obljubu i najmlađe sestre pomenutih djevojčica rođene 2005. godine, ali je Tužilašvo u ponovljenom postupšku odustalo od krivičnog gonjenja optuženog za tu obljubu.

U prvostepenom postupku za obljubu sve četiri djevojčice i zadovoljenje polnih strasti pred drugima bio osuđen na ukupno 19 godina zatvora ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske na osnovu žalbe odbrane i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost tako da detalji nisu saopćavani. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here