Pedić: Uz dosta želje i volje imamo se čemu nadati protiv Borca (Foto)

0
252

U debitantskom nastupu za Slobodu protiv bugojanske Iskre nije zabio gol, ali je odradio dosta posla u odbrani. Uzgred, u 27. minuti zaradio je prvo isključenje kao igrač tuzlanskog tima, ali i iznudio prvi “sedmerac”.

Hrvat Marko Pedić, 23-godišnji 196 cm visoki pivot, došao iz Zadra, nova je akvizicija tuzlanske “lake konjice”. Prvi dojmovi ukazuju da je dobar izbor, te da će biti pojačanje ekipe u drugom dijelu prvenstva BiH.

I njegovi dojmovi o Slobodi su veoma povoljni, što je potvrdio u izjavi za portal Tuzla LIVE.

-U Slobodi se osjećam jako dobro, ponajprije zahvaljujući dečkima i treneru koji su me super primili. Zadovoljan sam ukupnim dojmom, a svojom igrom nikad nisam u potpunosti zadovoljan, jer uvik može bolje – kaže stasiti Zadranin.

Što se tiče utakmice s Borcem m:telom, ispoljava logičan respekt, jer govori o lideru prvenstva, koji je četverostruki prvak BiH i sedmostruki osvajač Kupa BiH.

– O Borcu znam dovoljno da zaslužuju respekt, kako mene tako i cijele ekipe, a to najbolje govori pogled na tablicu. Svakako je ekipa koju respektiramo i cijenimo, ali se ne bojimo – ističe Pedić.

Dodaje da su svi u Slobodi svjesni svoje kvalitete, kako u napadu, tako i u odbrani, te da će se sve vidjeti na terenu.

– Uz dosta koncentracije u napadu i dosta želje i volje u obrani imamo se čemu nadati, ali svakako da sve ide iz prave i čvrste obrane. Pokušat ćemo zabit što više lakih i brzih golova – zaključio je Pedić.

Utakmica Sloboda – Borac m:tel igra se u subotu, 22. februara, u maloj dvorani Mejdana, počev od 17 sati. (M. Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here