Pedeset godina postojanja medicinskog časopisa “Akta Medika Akademika”

0
315

Povodom obilježavanja 50 godina postojanja medicinskog časopisa “Akta Medika Academika”, u Sarajevu je održana promocija tematskog broja. Redakcija časopisa upriličila je promociju u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Akta Medika Akademika, zvanični časopis medicinskog odjeljenja Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine sljedbenik je ranije objavljivanih časopisa, od 1953. do 2016. godine kada je ustanovljen pod ovim imenom. Časopis obrađuje sve teme iz područja medicine.

Ovo specijalno izdanje Akta Medika Akademika posvećeno je dijagnostičkoj i molekularnoj patologiji. Patologija je dijagnostička disciplina koja je prethodnih 20, 30 godina doživjela značajan napredak, revoluciju u svom radu.

Kako je istaknutno na promociji Časopisa, radovi govore o preciznijoj dijagnozi koja omogućava ciljano precizno liječenje pacijenata.

Ovo reprezentativno izdanje časopisa Akta Medika Akademika, kako je istaknuto, bit će od koristi i služit će akademskoj i profesionalnoj zajednici, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i širom svijeta.(bhrt,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here