Uhapšen vozač koji je udario dijete BMW-om i pobjegao

0
403
dvije osobe povrijedjene prevezene na ukc tuzla saobracajna nesreca podgajevi kod zivinica
(Foto: Ilustracija)

U Pazariću kod Sarajeva jučer vozač BMW-a udario je dijete i nanio mu teške povreda, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, ali je uhapšen kasno sinoć.

Nesreća se desila u 17.30 sati kada je vozilo udarilo dijete rođeno 2010. godine, a vozač se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržano na daljem liječenju.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su došli do saznanja da se radi o vozilu marke BMW, reg oznaka O82-M-712.

U 19.40 sati na području općine Hadžići, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali predmetno vozilo kojim je upravljao vozač S.Č., rođen 1985.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, vozač S.Č. je u 23 sati uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sobraćajne nesreće. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here