U međunarodnoj operaciji zaplijenjeno 15 kilograma heroina

Aktivnosti su provedene u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Njemačke, vodi Tužilaštvo BiH,

0
79
Zaplijena heroina u Hrvatskoj

U okviru međunarodnog predmeta Tužilaštva Bosne i Hercegovine izvršena je velika zapljena opojne droge heroin.

Na lokacijama u Dalmaciji i Istri, zaplijenjena je količina od oko 15 kilograma heroina i kilogram amfetamina, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više od pola miliona KM. Zaplijenjena je i veća količina eura.

Aktivnosti su provedene u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Njemačke, vodi Tužilaštvo BiH, protiv osoba koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teških opojnih droga (heroin), te pranje novca i ulaganje u kupnje vikendica i nekretnina u Bosni i Hercegovini i regionu.

“Provedene aktivnosti nastavak su rada na predmetu međunarodne saradnje protiv osumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine, koji je pod istragom dulji vremenski period, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina opojne droge heroin iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU, a koji je lišen slobode 13. oktobra na području Republike Hrvatske, gdje je zadokumentovano počinjenje kaznenog djela, a na području BiH izvršen je pretres osobe blisko povezane sa osumnjičenim”, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru finansijske istrage, vrše se pretresi i evidentiranje tokova novca, za koji se sumnja da je korišten za kupovinu više vikendica i nekretnina na području BiH i susjednih zemalja.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih institucija i agencija Republike Hrvatske i SR Njemačke, sa ciljem razbijanja lanca krijumčarenja velikih količina teških opojnih droga.

U interesu istrage, više detalja ne može biti saopšteno, navode iz Tužilaštva BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here