Parkiranje u Tuzli: Policijo, gdje si, da si, htjeli bi znati! (Foto)

Minulih dana objavili smo nekoliko informacija s fotografijama parkiranja na zelenim površinama u Tuzli.

Među onima kojima je lakše svog “četverotočkaša” smjestiti na travnjak, u hlad pod neko drvo i kojekuda gdje je zabranjeno, ima i organizacija poput “Caritasa”, inspekcijskih službi, ali i privatnih osoba…

Građani reaguju i traže da policija “odreže” kazne ovakvim vozačima, jednako kao i kada napišu prijavu ako se vozi koji kilometar brže nego što je dozvoljeno.

Čitaoci nam i dalje šalju fotografije, kako navode, “papaka” koji parkiraju kako ne treba.

Pa tako vidimo ponovo “uzorno” parkiranje na travnjaku, uz drvo, u blizini Male pijace ili u Ulici “tuzlanskih fakulteta”, gdje nekima travnjaci služe za parking čime profesori ili budući akademski građani daju primjer drugima kako se nekažnjeno krše propisi!

Danas je šlager vezan za fotografije službenog automobila Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, snimljen u blizini džamije, odnosno, konobe MB prema VI. bosanskoj brigadi, koji, doduše, nije parkiran na travnjaku ili ivičnjaku, nego na sred ceste, čime je uskratio mogućnost prolaza drugim automobilima.

Pa se narod s pravom pita: Policijaci, gdje ste, da ste, voljeli bi da znamo”! (Foto: TL)

Podijeli

One comment

  1. Važno je da komunalci stanarima redovno ispred njihovih zgrada blokiraju kola i nezakonito naplaćuju parking, ili kazne. Na sve prigovore nadležni u gradu ne reaguju.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *