Paraolimpijske igre: Zmajevi se bore za bronzu, osiguran TV prenos

Zmajevi su do sada osvojili dvije zlatne i tri srebrne medalje na Paraolimpijadama, a zlatom smo se okitili u Atini 2004. i Londonu 2012.

0
201
Uspjeh je doći i u poziciju borbe za medalju (Foto: BH tim)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas će od 7:00 sati po našem vremenu igrati meč za bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju protiv selekcije Brazila.

Naši odbojkaši su u grupnoj fazi pobijedili selekcije Egipta i Japana, oba puta rezultatom 3:0 u setovima, dok smo identičnim rezultatom izgubili od Rusije, a istim rezultatom u polufinalu i od Irana.

Zmajevi će se za treće mjesto i bronzanu medalju boriti protiv selekcije Brazila koja je u polufinalu izgubila od Rusije.

“Najbitnije od svega je da je medalja još uvijek u igri i da sve zavisi od nas. Bitno je da danas  budemo na željenom nivou. Pred sami polazak rečeno je da je cilj medalja sa Paraolimpijskih igara i sutra idemo po nju, po šestu medalju sa isto toliko nastupa na Paraolimpijskim igrama”, poručili su iz naše reprezentacije.

Napominjemo da su naši odbojkaši do sada osvojili dvije zlatne i tri srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama, a zlatom smo se okitili u Atini 2004. godine i Londonu 2012. godine.

Meč između BiH i Brazila možete pratiti direktno na BHT1 od 7 sati. (Kb)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here