“Par Selo CUP 2021” najbolji do sada

Učesnici dolaze iz cijele BiH pa su se tako prijavile 22 ekipe seniora i šest ekipa veterana od kojih su neke dugogodišnji sudionici

0
481
Par Selo cup 2021
Plakat turnira u Par Selu (Foto: Organizatori)

Udruga mladih „Par Selo – Dubrave“ deveti put organizuje noćni Malonogometni turnir “Par Selo CUP 2021.” koji će trajati 15 dana.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, turnir će ove godine biti najbolje organizovan do sada, sa brojnim sadržajima na radost mnogih posjetitelja.

Učesnici dolaze iz cijele BiH pa su se tako prijavile 22 ekipe seniora i šest ekipa veterana od kojih su neke dugogodišnji sudionici, što potvrđuje činjenicu da se sportske ekipe rado vraćaju u Par Selo i na igralište Osnovne škole „Pasci“ gdje se održava ovaj sportski događaj.

Koliko je ovaj turnir prerastao u kvalitetnu promociju malog fudbala pokazuje i činjenica da u ekipama igraju neki od reprezentativaca BiH, Srbije i Hrvatske. Organizator je mislio i na učesnike koje dolaze iz daleka, pa im je omogućeno da igraju grupni dio takmičenja za jednu večer.

Nagradni fond je i ove godine izuzetno privlačan i stimulativan pa će tako prvoplasirana ekipa dobiti nagradu od 5.000 KM, drugoplasirana 1.000 KM, trećeplasirana 500 KM, a za četvrto mjesto predviđeno je 200 KM.

Osim toga, predviđene su nagrade za najboljeg igrača, najboljeg golmana, najboljeg strijelca i fair-play ekipu. Kao i svake godine, svoje fudbalsko umijeće na terenu imat će priliku pokazati veterani te osvojiti novčanu nagradu.

Udruga nastoji svake godine da infrastrukturno ojača teren i područje oko njega kako bi pružila što bolji ugođaj sportskim timovima ali i hiljadama gostiju koji dolaze iz cijele BiH i dijaspore. Organizatori su uredili teren, iscrtane su nove linije, rekonstruisane tribine te prostor za zabavni dio.

Neizostavni dio turnira je svakako raznovrsna ugostiteljska ponuda jela i pića. U zabavnom dijelu goste će zabavljati domaći muzičari Slađan, Asmir i Đani, a na otvorenju turnira nastupit ćepoznati Folklorni ansambl „Panonija“ iz Tuzle.

Razočaravajuća vijest da Grad Tuzla ove godine nije podržao organizaciju “Par Selo CUP-a 2021” iako je to do sada činio. No, to nije obeshrabrilo organizatore da nastave i uz pomoć brojnih prijatelja, privrednih subjekata, mještana i dijaspore, sakupe potrebna sredstva.

Ovaj turnir nije samo obični sportski događaj, to je prilika da pusto Par Selo oživi na 15 dana te da se ljudi druže, razgovaraju, razmijene iskustva, zabave se i šire nova prijateljstva, a sve uz dozu dobre igre i kvalitetnog malog fudbala. (Piše: Nataša TADIĆ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here