U padu aviona za gašenje požara, poginulo svih osam članova posade

U padu aviona za gašenje požara poginulo osam članova posade, pet ruskih i troje turskih članova posade. Istraga o uzroku nesreće je u toku.

0
180
Pad aviona za gašenje požara Foto: Anadolu Agency

U padu aviona za gašenje požara poginulo osam članova posade, pet ruskih i troje turskih članova posade. Istraga o uzroku nesreće je u toku.

Svih osam članova posade aviona za gašenje požara koji se srušio danas na jugu Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o letjelici koju je Generalna direkcija turskih šuma (OGM) iznajmila od Rusije, a letjelica je nestala sa radara tokom gašenja požara u Kahramanmarasu.

Na mjesto nesreće poslane su brojne nadležne spasilačke službe.

Guverner Kahramanmarasa Omer Faruk Coskun za AA je kazao da se nesreća dogodila tokom gašenja požara koji je izbio jutros kao posljedica udara groma.

Iz ureda guvernera Kahramanmarasa su naknadno saopćili da se nesreća dogodila u dolini Kisik i da niko od posade nije preživio nesreću.

Ministarstvo odbrane Turske je potvrdilo vijest o padu aviona tima Be-200 i saopćilo da je i ruska delegacija poslana na uviđaj.

U saopćenju se navodi da je u trenutku nesreće u avionu bilo pet ruskih i troje ruskih članova posade. Navodi se i da se avion srušio pri pokušaju slijetanja nakon učešća u akciji gašenja požara.

Istraga o uzroku nesreće je u toku.

Be-200 je najveći amfibijski avion na svijetu i specijalno je dizajniran za borbe protiv požara. Ima nosivost do 12 tona vode.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here