Pacijent “podivljao” u Domu zdravlja Vrazova: Razbijao inventar, medicinsku sestru gađao bocom u glavu

Predsjednik u Sindikatu zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo -JUDZKS Jasmin Avdović podijelio je na društvenim mrežama fotografije nemilog događaja koji se, kako navodi, desio jučer u Domu zdravlja Vrazova.

Ovako je, kako Avdović kaže u komentaru fotografija, jučer u poslijepodnevnim satima, izgledala kartoteka u JUDZKS OJ Centar-Vrazova, prenosi Klix.ba.

“Nakon što je korisnik usluga s historijom neprijateljskog i agresivnog ponašanja prema osoblju, nezadovoljan jer nije dobio nešto na što nema parvo, u sat vremena uspio dva puta uništavati inventar JUDZKS u ovoj ustanovi i njenom lokalitetu na Breci, fizički nasrtati i povrijeđivati osoblje te verbalno prijetiti smrću prisutnom osoblju i čak njihovoj djeci, a stigao je i bocom koja sadrži dezinficijens za šake namjenjen pacijentima, gađati medicinsku sestru u glavu (označeno crvenim krugom na fotografijama)”, navodi Avdović.

Dodao je da ovako nažalost izlgeda, minimalno jedna kartoteka, ordinacija, intervencija ili čekaonica svakodnevno u nekoj od zdravstvenih ustanova u FBiH i BiH.

https://www.facebook.com/jasmincbr/posts/pfbid0o1KgvGfC51q5zNX2w9J7oUkFnYhMAWXS6gajCLPoogC8vQ7BhjDEgfQGqCWFx5KBl

(tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *