Ovjerena kandidatura Derviša Čička za gradonačelnika Tuzle

CIK je potvrdio da je ovjerena nezavisna kandidatura Derviša Čička za gradonačelnika Tuzle, na vanrednik izborima koji će se održati 5. februara 2023. godine.

Ovjerene su kandidature još nekih kandidata, ali ovu ističemo zbog toga što su se u procesu provjere dokumentacije pojavile špekulacije da Čičkova kandidatura nije validna.

(Faksimil dokumenta upućenog Čičku iz CIK-a)

S obzirom na to da se Čičko trenutno nalazi u Njemačkoj na rehabilitaciji nakon uspješne operacije, odakle se u Tuzlu vraća za nekoliko dana, CIK je zaista za neke dokumente tražio službenu ovjeru.

Sve je dostavljeno u CIK u traženim rokovima i sada je definitivno stigle potvrda ispravne prijave, odnosno kandidature Derviša Čička, kao nezavisnog kandidata, za gradonačelnika Tuzle.

Uredništvo portala svom dugogodišnjem kolumnisti i spoljnom saradniku želi uspjeh na izborima. (TL)

Podijeli

12 0 komentara

 1. G. Čičko, pokažite da sve što ste ovih godina govorili o problemima Tuzle, ima i rješenje. Inženjeri su se pokazali najboljim gradonačelnicima u Beogradu, Sarajevu, pa što ne bi i u Tuzli. Dosta je bilo stranačkih šinjela

  • Da. Svakako. Stvari/probleme treba nazvati pravim imenom, da bi uopšte moglo i početi razgovarati o pravim rješenjima. Politika jeste važna, i bez nje se ne može, ali ona mora imati i svoju “upotrebnu, praktičnu vrijednost” u stvarnom životu.

 2. Iza nekarizmatičnog efendijinog sina Lugavića stoji stranačka mašinerija korumpiranog Imamovićevog birokratskog aparata i kupljeni podanički portali na opštinskoj budžetskoj kasi, koji iz sata u sat bez imalo stida pišu o njegovim svakodnevnim aktivnostima i “velikim uspjesima” (pogledajte samo koliko je portala javilo da je jedan vidikovac “otvoren” i da ga je otvorio upravo Lugavić). S druge strane iza Derviša Čička stoji više od 40 godina bogatog iskustva jednog inžinjera iz realnog sektora, koji je sam stvorio malu, ali veoma ozbiljnu kompaniju i koji je svojom pameću i radom stekao sve što posjeduje. Svjesni da je Čičko ozbiljan izazivač, uplašena stranačka mašinerija SDPa i njegova bivša partija koja ga je izdala prošli put, a kako vidim i ovaj put (NS će podržat Lugavića) Čičkovu kandidaturu će sigurno nastojati da na sve moguće načine neutrališe. Smatram da ko god ima zrno poštenja i morala treba glasati za Derviša Čička, čovjeka iz kojeg ne stoji nijedna partija, nego samo sopstveni integritet.

 3. Vrlo korektno, fer i objektivno ste pobrojali gole činjenice. Vidjećemo kako će izgledati i javno suočenje svih nas i sa istim takvim “golim” činjenicama u vezi sa stanjem cijelog gradskog organizma, od Gradske uprave i stanja budžeta, do JP/JU, politike sporta, gazdovanja imovinom Grada, promašenim investicijama, izgradnjom Grada, neriješenim aferama kao što je SPO 15. maj etc. A, posebno onim neoprostivim: ogromnim dekadnim razvojno-ekonomskim nazadovanjem, uz ogroman opseg nepotizma, korupcije, posebno one političke, kao “majke svih zala”. Biraćemo između stvarnosti, kakva god da je, i “otmjenog” beskrajnog propadanja.

 4. Treba pitati gdje je potrošeno 30 miliona KM naplaćene takse u prethodnih 6 godina po osnovu naknada za emisije zagađenja iz TE Tuzla. Da li su pare isključivo potrošene u projekte zaštite okoline kako je zakonom propisano.

  • Ovo pitanje trebamo glasno i stalno javno postavljati prema gradskom vijeću i gradonačelniku. O načinu trošenja tog novca vlast hinjski ćuti, umjesto da informiše građane koji svojim zdravljem plaćaju pasivnost gradske uprave koja nije vršila prisitsak na JP EP BiH da ugrade neophodne uređaje za odsumporavnje i otprašivanje u TE Tuzla. Građani Tuzle vjerovatno ne znaju “OZAKONJENU NEPRAVDU”, a to je da veći godišnji iznos naknada od JP EP BiH dobijaju opštine u kojima su hidroelektrane (naknada za hidroakumulaciju 3 HE na Neretvi u 2019. iznosila je više od 14 miliona KM), nego grad Tuzla i općina Kakanj u kojima su termoelektrane koje nekažnjeno truju. (Tuzla je 2019. godine dobila 5,99 miliona, a Kakanj oko 6,2 miliona). Šta je, osim glupih floskula, na izmjeni ove “zakonske nepravede” uradio J. Imamović?

   • Iluzorno je spominjati J.I. koji je grobar Tuzle. Treba poimenično početi prozivati svakog vijećnika: osim što uzmaju paušale i lovu iz brdo komisija, kome polažu račune, kakvu odgovronnost snose za samovlašće Imamovića i svoj neangažman, odnosno privredno zaostajanje Tuzle?

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *