Ovčina: Želimo odbraniti trofej iz prošle godine

Poželio bih sreću i zdravlje svim igračima i ekipama u polufinalu, pa nek najbolji pobijedi i osvoji Kup BiH - zaključio je Ovčina

0
243
Alen Ovčina, jedan od nosilaca igre RK Slobode (Foto: Darko Zabuš)

Uoči večerašnjeg polufinalnog duela s Izviđačem CO, u završnici Kupa BiH, reprezentativac Alen Ovčina, smatra da se sastaju dvije vrlo kvalitetne ekipe, ali da će njegov ti pokušati odbraniti trofej osvojen prošle godine u Doboju, upravo protiv ljubuških “skauta”.

– Final four će sigurno jedan pravi praznik rukometa u našem gradu. Sastaju se ekipe u duelu čiji će ishod do zadnjih minuta biti neizvjesan. Imamo spoj mladih i “starih”, brzih i “sporih” rukometaša, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se sve odvijati, ko će koga nadmudriti – kaže Ovčina za portal TuzlaLIVE.

Susret Tuzlaka i Ljubušaka je utakmica različitih strategija ugre.

– Mislim da smo mi dosta iskusnija ekipa koja mora da nametne svoju igru. Ne smijemo prepustiti Izvidjaču dominaciju, jer znamo dobro kako su završile mnoge ekipe pa i mi nedavno u Ljubuškom. Šta može presuditi u ovoj utakmici? Pa sigurno tehničke greške i što ih manje bude to će odlučiti drugog finalistu – smatra reprezentativac.

U taboru domaćih raspoloženje je na nivou i svi su spremni dati posljednju kap znoja za odbrani trofeja.

– Što se tiče raspoloženja, mi jedva čekamo utakmicu i ne sviđa nam se njihov stav “osvete” za prošli Kup kao i neriješen rezultat u Tuzli u prvom dijelu prvenstva. Tako da ćemo se mi postaviti odlučno da budemo drugi finalista. Vrijedno smo trenirali zadnje dvije sedmice, spremali se na sve njihove akcije i prolaze, pa vidjećemo kako će to izgledati na terenu. Poželio bih srecu i zdravlje svim igračima i ekipama u polufinalu, pa nek najbolji pobijedi i osvoji Kup BiH – zaključio je Ovčina.

Prvo polufinale Gračanica – Vogošća počinje u 15 sati, a drugo Sloboda – Izviđač CO je u 18 sati.

Finale je u nedjelju od 16.30 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here