Ovčina uoči završnice Kupa BiH: Ne bojimo se nijedne ekipe uz korektno suđenje!

U zadnje vrijeme suđenje je postalo nesportsko i bezobrazno. Sigurno je da smo favorit za osvajanje trofeja i u Ljubuški idemo sa željom da odbranimo pehar i zadržimo ga u Tuzli

0
277
Alen Ovčina, RK Sloboda: Ne bojimo se nikoga uz korektno suđenje (Foto: Darko Zabuš, arhiva)

Polufinalnim utakmicama između Izviđača CO i Borca M:tela, te Slobode i Sloge (G.Vakuf/Uskoplje) u Ljubuškom sutra počinje završnica Kupa BiH za rukometaše.

“Prognozeri” u finalu vide Izviđač CO i Slobodu, što bi bio njihov treći uzastopni dvoboj na završnim turnirima ovog takmičenja. Sloboda je bila bolja pretprošle godine u finalu, kada je u Doboju pobijedila Ljubušake 29:28, a lani u Tuzli, u polufinalu, sa 29:25.

No, to su samo prognoze, a ne treba zaboraviti da je Birac aktuelni porvak BiH, a Sloga željna dokazivanja.

Reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača Slobode, Alen Ovčina, smatra da njegova ekipa ima realne izglede da odbrani dva uzastopno osvojena trofeja Kupa BiH.

Ne vidim neku veliku prepreku ni u Borcu, ni u Izviđaču CO, a ni u Slogi iz G. Vakufa, s kojom igramo u polufinalu. Pomalo se plašim suđenja. Na nekoliko zadnjih prvenstvenih utakmica, na primjer, u Gračanici, Bugojnu i Banjoj Luci imali smo nekorektno suđenje. Sigurno je da se ne bojimo nijedne ekipe, nego samo ko nam sudi – kaže Ovčina za portal TuzlaLIVE.

Napominje da njegove suigrače i njega nikada ne zanima s kim igraju narednu utakmicu, nego samo ko će im suditi.

U zadnje vrijeme ovo je postalo nesportsko i bezobrazno suđenje. Sigurno je da smo favorit za osvajanje trofeja i sa željo da pobijedimo idemo u Ljubuški. Znači, da odbranimo pehar i zadržimo ga u Tuzli – poručio je reprezentativac.

Podsjeća da se do zadnjeg trenutka nije znalo gdje će se igrati završnica Kupa BiH. Na kraju je izglasano da to bude u Ljubuškom.

Plašim se onoga što je rekao Marinko Umičević, predsjednik RS Republike Srpske da to  mora biti po nacionalnom ključu. Bojim se da ne bude sve izrežirano, pa da po nacionalnom ključu bude i pobjednik – otvoren je Ovčina.

Nadajući se da će sve proteći u sportskom duhu, bez primjesa i uticaja politike, Ovčina kaže kako je u fokusu njihovog zanimanja polufinale sa Slogom iz G.Vakufa/Uskoplja.

– Mogu reći da je Sloga nizom nesretnih okolnosti ispala iz Premijer lige BiH. Oni to nisu zaslužili. Veoma su korektna i dobra ekipa, neće s njima biti lagano igrati. Nemaju šta izgubiti i bit će motivirani da pokažu snagu. Mi moramo odigrati dobro i da do pobjede dođemo sa što više brzih i laganih golova, sa što manje umora, ako bismo ušli u finale – istakao je naš sugovornik, dodavši da njegovi suigrači moraju biti maksimalno fokusirani najprije na polufinale, kako bi došli u priliku da brane dva zaredom osvojena pehara Kupa BiH.

Utakmica Sloboda – Sloga (G. Vakuf/Uskoplje) igra se u subotu u Sportskoj dvorani u Ljubuškom od 20 sati. (Miro Petrović, desk@tuzlalive.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here