Gulaš je omiljeno jelo mnogim ljudima, može se kombinovati i sa nekim drugim, ali u svakom slučaju ovaj recept je toliko jednostavan i dobar da ga moramo podijeliti s vama.
Sastojci:
– 600 grama junećeg buta
– 2 glavice luka
– 3 čena češnjaka
– papar
– sol
– 1 žlica vegete
– pola žličice mljevene crvene paprike (po želji)
– 5 dl pasirane rajčice
– 1.5 l vode
– lovorov list
– peršin
– 1 žlica krušnih mrvica
Priprema:
Luk i češnjak narezati na sitno ili staviti u sjeckalicu da se dobro usitne, pa popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno podlijevati s vodom da ne zagori.
Kad je luk gotov, dodati meso, sol, papar i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati vegetu, peršin i lovorov list. Par minuta miješati pa dodati pasiranu rajčicu i vode da bude u visini prsta-dva preko mesa.
Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku žlicu krušnih mrvica pa kuhati još 10-15 minuta.
Posluživanje
Gulaš se može poslužiti sa više tekućeg dijela, ali sa pola litre vode manje dobit ćete dovoljno gust gulaš i neće biti potrebno dodavati krušne mrvice. (Recepti i zdravlje)